Колаж pogled.infoСАЩ и Русия се приближават към директна конфронтация, след като

...
Колаж pogled.infoСАЩ и Русия се приближават към директна конфронтация, след като
Коментари Харесай

The Guardian: Напрежението между САЩ и Русия рязко ескалира към директна конфронтация

Колаж pogled.info

Съединени американски щати и Русия се доближават към директна борба, откакто американският президент Доналд Тръмп съобщи, че силов отговор на химическата офанзива от събота е неминуем, а Москва предизвести, че всяко военно дейности от страна на Вашингтон ще има „ доста съществени последици “.  Напрежението сред двете страни ескалира след незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, написа The Guardian, представен от Блиц. Очакваната битка Съединени американски щати - Русия на незабавното заседание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации се състоя и бяха разменени извънредно остри реплики.

Постоянният представител в на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, Ники Хейли съобщи, че Русия подкопа престижа на организацията с дейностите си за Сирия, само че Съединени американски щати ще намерят метод да отговорят. Според нея " единствено същинско страшилище " е способно да извърши закононарушения против мирни поданици в Сирия. " Чудовището, което желае да направи по този начин, че да няма нито лечебни заведения, нито лекари, които биха могли да облекчат болката... страшилище, което носи отговорност за тези офанзиви, то няма съвест, не е даже шокирано даже фотосите на деца. Руският режим, чиито ръце също са потънали в кръвта на сирийските деца, не се срами от фотосите на мъртви деца ", сподели Ники Хейли на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Американският посланик прикани " да не се не помни за съветската роля в разрушителната политика на Асад ". " Русия и Иран изпраща военни съветници на Асад, съветски длъжностни лица оказват помощ на режима с акция за задушаване на хората и иранските сили правят останалата част от мръсната работа.

Русия, продължава тези  действия, а може да постави завършек на тези ужаси, само че не желае и е на страната на Асад ", съобщи Хейли и се възмути че Русия е наложила към този момент 5 пъти несъгласие на резолюции по отношение на използването на химически оръжия в Сирия. Тежки последици чакат Съединени американски щати при положение на потребление на дила в Сирия, съобщи от своя страна непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации, Василий Небендзя. " По съответните канали към този момент уведомихме американската страна, че потреблението на мощ под подправен предлог против Сирия, където по искане на законното държавно управление на тази страна има съветски военни, може да докара до доста съществени последствия ", сподели Небендзя.  Дипломатът прикани западните политици да " понамалят войнствената изразителност " и да спрат безразсъдните нападения, заплашващи световната Небендзя означи още, че никой не е упълномощавал западните водачи да поемат ролята на международни жандарми и прикани Хейли да престане да назовава съветските управляващи " режим "

Постоянният представител на Русия добави, че Съединени американски щати, Англия и Франция организират конфронтационна линия към Москва, като се употребява необятен боеприпас от способи и звук, каквито не е имало даже по време на " студената война ". Съединени американски щати и съдружниците им упрекват държавното управление на Башар Асад в осъществяването на химическа офанзива, като Доналд Тръмп персонално съобщи, че съветският президент Владимир Путин носи частична отговорност. Русия от своя страна декларират, че не е имало никаква химическа офанзива, или в случай че е имало тя е била инсценирана от подкрепяните от Запада бунтовници. Американският президент, отбелязва The Guardian, свика заседание на генералите и отговарящите за сигурността в администрацията му, което търпя по-малко от един час. „ Ние имаме доста варианти, военни. Ще ви осведомяваме задоволително скоро, евентуално диря като станат факт “, съобщи президентът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР